Gezamenlijke mind mapping
Hoe te mindmappen, op een mooie manier
Mindmapping begint met een hoofdidee in het midden van je mindmap. Creëer onbeperkte subonderwerpen en verken je gedachtenGebruik kleurcodering voor duidelijkheid en stijl. Naarmate je map vorm krijgt, voeg je context toe aan onderwerpen met bijlagen, ingesloten media en meer. De functies van MindMeister leiden je door je eerste mindmappen om zo je creativiteit te maximaliseren.
Ontgrendel je verbeelding
MindMeister maakt het maken van verbluffende mindmappen eenvoudig. Onze intuïtieve editor stelt je in staat om samen met je team je grote ideeën snel en mooi in kaart te brengen. Van projectplanning tot brainstormen tot vergaderbeheer, laat je gezamenlijke creativiteit de vrije loop en maak epische mindmappen.
Structuurinformatie
Mindmappen kunnen grote hoeveelheden informatie opslaan en structureren. Ze tonen hiërarchie, tonen relaties tussen ideeën en stellen je in staat om in één oogopslag het 'grote geheel' te zien. Dit maakt mindmapping ook de ideale methode voor presentaties, groepswerk en projectplanning.
Geheugen verbeteren
In het school- en universitair onderwijs zijn mindmappen effectieve leermiddelen. Door informatie te structureren op een manier die compatibel is met visuele leerstijlen, en door lange teksten te filteren in kortere mindmaponderwerpen, kunnen leerlingen meer informatie sneller opnemen.
Spark Creativiteit
Mindmapping laat je creatieve sappen stromen en kan je inspireren om ongevormde ideeën te verfijnen of nieuwe concepten te ontdekken. Dat komt omdat mindmappen afbeeldingen en trefwoorden gebruiken om nieuwe associaties in je hersenen te creëren, die je ook met ongelooflijke snelheid kunt transcriberen.
Voeg context toe aan je ideeën
De webgebaseerde, online mindmapping-software van MindMeister helpt je om ideeën visueel vast te leggen, te ontwikkelen en te delen. Zodra je je ideeën hebt vastgelegd, voeg je context toe aan elk onderwerp met links, bijlagen, insluitingen en integraties. Doe meer met je ideeën.
Zet ideeën om in actie
Met MindMeister + MeisterTask
Je hebt je ideeën in kaart gebracht, maar waarom zou je daar stoppen? Ontketen het volledige potentieel van je team met MeisterTask: de snelste en gemakkelijkste manier om je beste ideeën tot leven te brengen.
Van geweldige ideeën tot geweldige resultaten
Maak je plannen werkelijkheid: ontdek de MindMeister-MeisterTask-integratie voor naadloze projectworkflows.
Mindmapping 101
Het begin
Visuele representaties van informatie worden al duizenden jaren gebruikt. Mensen hebben altijd de drang gevoeld om hun gedachten op te schrijven en deze aan anderen te presenteren - in zowel analoge als digitale formaten.
De bedenker
De term 'mindmap' verscheen in de jaren zeventig, toen het op de BBC werd bedacht door Tony Buzan, de 'vader van mindmapping'. Oorspronkelijk had Buzan mindmaps ontwikkeld om informatie op de universiteit te onthouden.
De methode
Buzan bestudeerde grote denkers en combineerde hun benaderingen met zijn eigen onderzoek in psychologie, creatief denken en memoriseren. Zijn samenvatting, "The Mind Map Book", verscheen in 1995.
Uitbreiden
De moderne definitie van mindmapping omvat ook spinnenkaarten en bellenkaarten. Dit zijn variaties op de Buzan-methode, maar behouden de stralende structuur en hiërarchie van mindmappen.
De livegang
In 2007 werd de eerste webgebaseerde mindmap-tool uitgebracht: MindMeister. Met miljarden ideeën die zijn gegenereerd door meer dan miljoen 37 gebruikers wereldwijd, heeft de tool een revolutie teweeggebracht in het bedenken van ideeën voor bedrijven en onderwijs.
Betreed de Panda
MindMeister onderging in 2021 een uitgebreide update om de tool aan te passen aan de veranderende gebruikersbehoeften. Feedback van duizenden mindmappers hielp bij het creëren van een geheel nieuwe MindMeister - Project Panda.